barátság
Az Új Pszichológia * Alice Bailey
szeptember 9, 2016
DSC_2313(1)66
Mozgásmeditáció
szeptember 19, 2017

Mantrák ereje…

csakrakep

 

Mindennapi mantrák ereje

Mindennapi életünk tele van mantrázással. Minden nap ugyanúgy köszönünk, ugyanúgy kívánunk sok szerencsét a bányászoknak, a gyermeknek a sulihoz, egy esküvőhöz, stb. Hiszünk a szavak erejében. Milyen is volna, ha a repülőgép kapitánya nem kívánna jó utat a szokásos módon. Mennyire szükségünk van a kapitány mantrájára, vagy éppen egy vizsga előtti jókívánságra.
Beszélni még nem tud, de gagyog a csecsemő. Szavak nélkül elmondja mi baja. Másként szól ha éhes, ha megijedt valamitől vagy éppen keservesen rázendít, ha fáj valamije. És mi szülők ezt megértjük.
Ha betegek vagyunk nyögdécselünk, jól esik, valójában gyógyító mantrákat ejtünk ki a szánkon tudattalanul, ezzel segítjük testi gyógyulásunk.
Egy kifejezés ismételgetése segíti az általa hordott tartalom megvalósulását. Persze a valódi hatékonyság egyik fontos feltétele, hogy szívvel mondjuk azt a kifejezést. Ha csak üres rutinnal, megszokásból, kötelességből kívánunk jó utat, sok szerencsét, akkor az még nem váltja ki a valódi hatást. Kell hozzá a szív őszintesége is. A mantrák ereje is megsokszorozódik, életre kel ha szívünkből mondjuk.