113427-women-mirror-1024x684
ÖN-ÉLET-RAJZ TRÉNING
október 18, 2017

Meditáció fontossága

vízcsepp

Mindenki tud meditálni, akár tud róla, akár nem.  Ebben a felgyorsult rohanó világban szükségünk van arra, hogy megálljunk néha megpihenni, gondolatainkat újra rendezni, ha kell új irányt váltani. A meditáció mint tudatos befelé figyelés, ebben sokat tud segíteni.

A meditációnak több formája létezik, és mindegyik jó.

Amikor belebambulsz a nagy semmibe, sétálsz, átölelsz egy fát, vagy taposod a kavicsot a tó partján, tudattalanul is ezt teszed..  Ilyenkor lelassul a gondolat, utat engedsz az érzéseidnek, a jelen pillanat megélésének.

Egy régi emlék jön elő példaként. Vidéken laktam akkoriban a Duna közvetlen partján, csodás környezetben, de mégis feszült mindennapokban. Az üzleti élet forgataga, a gyereknevelés, a napi munkák húzós ritmusa teljes odafigyelést igényelt, nagyon elfáradtam a nap végére. Azt a szokást vettem fel, hogy bármilyen későn is érek haza sétával zárom a napot. Azt vettem észre, ahogy a gondolataim pörögtek , olyan ütemben sétáltam. Szinte szaladva indultam el, majd egyszer csak észrevettem a váltást…ahogy lelassult a gondolatom, lelassult a lábam tempója, teljesen átadtam magam a jelennek.   Megnyugodva, friss levegővel telítve értem haza.

Vannak vezetett meditációk, amikor egy hang vagy zenei háttér vezet, ráülsz a zene szárnyaira és hagyod magad … A meditáció mélységét az adja, hogy a vezetőnek milyen a személyisége, milyen segítő energiákat hív meg. Felemelkedd Mesterekkel, Arkangyali erőkkel, a pozitív szellemi világ segítőinek jelenlétével, vagy más módon közvetít.

A jóga  is egy meditatív állapotot. Befelé figyelve átkerül a fókusz a külső világ dolgairól a belső megélésekre. Csodás megtapasztalást hozhat.

Az aktív meditációk  mindig  cselekvéssel párosulnak. Ilyen pl. a Táncmeditáció, ahol a  test, mint a kifejezéseink eszköze mutatja meg a blokkjainkat, elakadásainkat. Hiába döntöd el fejben, hogy elindulsz, ha a lábadon mázsás súlyokat érzel, és nem tudsz lépni. 😛

Az Életfény központ teret ad az ilyen jellegű  programoknak :  Vezetett  meditáció felemelkedett Mesterekkel, Csillagkapu meditáció, Jóga, Táncmeditáció közül választhatsz.

Várunk szeretettel az önmegismerésed útján.  Életfény/Domin Mónika