METATÁNC

METATÁNC 

olyan ritmusos, szabad mozgásforma, amely felszabadítja testünkben a kreatív életenergia áramlását.

Az ösztönös és gyógyító mozgáson keresztül kapcsolatba kerülünk a testünkkel, elménkkel és az érzéseinkkel a jelen pillanat mágikus állapotában, így építjük le gátjainkat és önmagunk határait tágítjuk.

A Metatánc egy út az önfelfedezés és az önbizalom felé. Nincsenek szabályok. A táncon túl a mezítlábas örömtánc lényege a szabadjára engedett őserő, önmagunk elfogadása és kifejezése a mozdulatok segítségével.

Bemelegítésünket a test ünneplése alatt jóga és tánc alapú flow gyakorlatsorral kezdjük, majd irányított laza ritmusos mozgássorra térünk át, ahol átdolgozzuk a test különböző részeit, egy fesztelen alapot biztosítva, mely lassan átvezet a jamre egy közös szabad táncra, ahonnan végül átlendülünk egy transzszerű állapotba, végül pedig egy levezető meditációval zárjuk az órát.

A ritmusos mozgássor szabadon adaptálható, repetitív hatásuk révén felszabadul a bennünk lévő teremtő és szexuális energia, egyszerre formát és keretet ad, aminek segítségével magabiztosan improvizálhatunk. A szabad transztáncnál mindenki a saját ritmusában mozogva láthatatlan impulzusokból alkotja meg a saját mozgását, – szabadjára engedett fény- és árnyékoldalunk össztáncát, amelyben a test átszellemül.

Daniela Hernández Faith, a Metatánc létrehozója így ír magáról:

Mexikói-magyar táncos-koreográfus vagyok. Közel húszéves pályafutásom során táncszínházi projekteket, előadásokat, táncfilmeket rendeztem, melyekkel különböző hazai és külföldi fesztiválokon, színházakban szerepeltem. Sokféle mozgásformát kipróbáltam a kortárstánctól, majd a tangótól kezdve az afrikai, illetve a butoh táncig. Jógával és a meditációval végzett kutatásaim erősen befolyásolták alkotói munkámat. Később mélyebb önismereti és testtudatosság-fejlesztő módszerek hatására kifejezésmódom új teret talált. Így alakult ki bennem az évek során a Metatánc gondolata.

Az órák mindenki számára nyitottak, semmilyen előképzettség nem szükséges.

Azoknak ajánlom, akik úgy érzik, hogy szeretnének a testükön keresztül saját lényük teljességével őszintébb, szabadabb kapcsolatba lépni, a tánc által valódi érzéseket átélni. Akik többet szeretnének tudni önmagukról, felfedezni, mi mozgat bennünket belülről. Ha szeretsz táncolni, játszani, felfedezni a valódi érzéseidet, vagy ha egyszerűen otthonosabban akarod érezni magadat a testedben, és olyan mozgásra vágysz, ami szórakoztat és feltölt, akkor itt a helyed!”

Jelentkezés:
danielafaith@hotmail.com
+36704064216
facebook.com/danielafaith

 

Helyszín:  Életfény Központ, www.eletfeny.hu, Fény terem,
Budapest, 1084, Bérkocsis u 41 (1 emelet 9., kapukód: 25)

Megközelítés: A 4-es Metró II. János Pál pápa téri megállójával szemben, Blahától és Keletitől pár perc  séta.

Tedd félre az elméd, gyere! Szeretettel várunk egy csodás táncos megtapasztalásra! Daniela

tánc2

Kérdése van?

Hívjon minket vagy lépjen velünk

kapcsolatba az alábbi űrlap

kitöltésével!

+36-70-215-0223

Név:
Email: